AB Software en Consultancy 088-456 1234

Succesvol ERP implementeren, zo doe je dat

Een nieuw ERP systeem leidt vaak tot teleurstellingen. De gemiddelde budgetoverschrijding is maar liefst 178%. Een op de drie ERP projecten wordt voortijdig gestaakt. En slechts één op de tien projecten is succesvol. Wilt u voorkomen dat u slechts 10% kans op succes heeft? Dit is wat wij hebben geleerd en hoe wij het doen.

Implementeren is organiseren

Wanneer u een ERP systeem gaat implementeren is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de bedrijfsprocessen en -doelstellingen. Er moet dan een antwoord komen op vragen als:

  • Hoe produceert uw bedrijf?
  • Waarom doet u dat eigenlijk zo?
  • Past deze werkwijze nog in de strategie en in de huidige – en, zeker zo belangrijk, de toekomstige markt?
  • Hoe werken afdelingen samen? Is de organisatie wendbaar genoeg?
  • Liggen de doelstellingen, strategie, KPI’s en managementinformatie nog op één lijn?
  • Wat wilt u verbeteren?

Onze aanpak: eerst met onze consultants inzoomen op deze vragen en vervolgens snel een concrete oplossing bouwen. Zo wordt de ERP implementatie vervolgens meer dan de zoveelste automatiseringsslag. Opeens heeft u met een ERP pakket een krachtig toekomstgericht instrument om uw hele bedrijfsvoering aan te jagen en deze naar een hoger plan te tillen.

 

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.