AB Software en Consultancy 088-456 1234

“Continu verbeteren – hoe doe je dat?” (ZUID)

29/01/201913:30 - 16:30Van der Valk Hotel Houten

Elke organisatie wil het vandaag beter doen dan gisteren. En morgen natuurlijk weer beter dan vandaag. Toch lukt het ene bedrijf dit makkelijker dan het andere bedrijf. Hoe komt dat? Wat zou u hierin bijvoorbeeld kunnen leren van Toyota; een van de grootste autoproducenten ter wereld?

A.B. Software & Consultancy haalt in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) Isao Yoshino naar Nederland. Isao Yoshino werkte 40 jaar bij Toyota als manager en geeft tijdens zijn aanwezigheid in Nederland een gratis seminar, “Het verkrijgen van een continue verbetercultuur”, voor de relaties van A.B. Software & Consultancy. Wilt u zich laten inspireren?

Seminar “continu verbeteren – hoe doe je dat?”
Tijdens dit seminar zal de heer Yoshino ingaan op de geschiedenis van Toyota, hoe het bedrijf zich ontwikkelde tot een autofabrikant van wereldklasse. Belangrijk hiervoor was het stapsgewijs ontwikkelde Toyota Production System, maar ook de implementatie van Total Quality Management. Dit ging niet vanzelfsprekend, onderweg heeft het bedrijf veel (moeten) leren.

Leiderschap binnen Toyota
De heer Yoshino zal ook ingaan op de ontwikkeling van leiderschap binnen Toyota. Hij geeft aan wat de taken en verantwoordelijkheden van managers bij Toyota zijn en hoe hierop de nadruk gelegd werd in het Kan-Pro project waarin meer dan 800 managers participeerden.  Het is een uniek project waar westerse bedrijven veel van kunnen leren op het terrein van continue verbeteren en het scheppen van de juiste cultuur daarvoor.

Uniek beeldmateriaal NUMMI
In het laatste deel van de seminar zal de heer Yoshino ingaan op NUMMI en zien we daarvan uniek filmmateriaal.  Duidelijk wordt hoe moeilijk het is om een cultuurverandering te realiseren en wat belangrijke principes zijn om dit succesvol te doen. Uiteraard zal er gedurende de workshop ruim de gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie/thee
14.00 uur Introductie seminar “Continu Verbetercultuur” door Isao Yoshino
15.00 uur Originele beelden uit de startperiode van NUMMI
16.00 uur Vragen en discussie met Isao Yoshino
16.30 uur Einde programma

Praktische Informatie

Datum29-01-2019
Tijd13.30 - 16.30 uur
Locatie Van der Valk Hotel Houten
PrijsKosteloos voor relaties A.B. Software & Consultancy

Introductie

Isao Yoshino werkte 40 jaar bij Toyota als manager, waarvan 14 jaar in de Verenigde Staten. Hij werkte aan veel verbeterprojecten, zowel bij productie- als ondersteunende afdelingen. Hij was onder andere verantwoordelijk voor een tweejarig, bedrijfsbreed programma voor de ontwikkeling van meer dan 800 managers bij Toyota. Dit project werd in Japan het ‘Kan-Pro’ project genoemd. Alle managers maakten in dit project hun eigen Hoshin Kanri-document en presenteerden dit tweejaarlijks in sessies waar topmanagers aanwezig waren. In die twee jaar werden de rollen en verantwoordelijkheden van de managers duidelijker en leerden ze het belang van Hoshin Kanri, het werken aan een gezamenlijk kompas. Yoshino gelooft dat Kan-Pro één van de belangrijkste verbeterprojecten binnen Toyota is geweest en het bedrijf Toyota gemaakt hebben tot wat het nu is: een van ’s werelds grootste autofabrikanten, met een cultuur die synoniem is aan continue verbeteren.

Naast Kan-Pro was Yoshino verantwoordelijk voor het opzetten van een trainingsafdeling voor NUMMI’s werkvloerleiders. NUMMI was de eerste fabriek van Toyota buiten Japan, met werknemers die eerder bij General Motors werkten. De bedrijfscultuur bij General Motors was slecht. Yoshino en zijn team begonnen met het trainen van de Amerikaanse teamleiders. Hij zag belangrijke veranderingen ontstaan in de houding van de teamleiders met als gevolg dat NUMMI één van de best presterende Toyota bedrijven werd.

Vragen? Neem contact op met de specialist!

Nico Bijl

Als directeur van A.B. Software & Consultancy ben ik enorm trots op zowel onze klanten als onze medewerkers. Dagelijks helpen wij onze klanten verder te verbeteren, met Exact, met onze eigen aanvullende software en ook met verbeteringen in proces en proces aansturing. Hierbij maken wij volop gebruik van methoden en technieken vanuit LEAN en QRM (Quick Response Manufacturing).

reactie@absc.nl 088-4561234

Direct aanmelden

  • Wie gaat er met u mee?

  • NaamE-mailadres 
    Nieuwe rij toevoegen
    De nieuwsbrief bevat informatie over de veranderingen in de industrie, de nieuwste ERP oplossingen, Exact ERP in combinatie met Lean, onze agenda met sessies en events, et cetera.