AB Software en Consultancy 088-456 1234

Leveranciersbeoordeling in Exact

U wilt graag uw klanten tevreden stellen. Stellen uw leveranciers u ook tevreden?
Kunt u deze vraag beantwoorden? En zo ‘ja’, waarover bent u dan tevreden of ontevreden? Op welke aspecten beoordeelt u überhaupt een leverancier: kwaliteit, prijs, levertijd, leverbetrouwbaarheid?

Om uw klanten tevreden te houden, moet u concurrerend blijven leveren. Dat betekent ook dat u concurrerend moet blijven inkopen. Immers, uw grondstoffen en halffabricaten bepalen ook de prijs, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van uw product. Grip op uw leveranciers is daarom belangrijk!

Houd controle over uw leveranciers

Exact biedt u veel mogelijkheden om grip te krijgen en te houden op uw leveranciers. Hiervoor zijn zelfs meerdere standaard modules beschikbaar. Zo is het mogelijk om de kwaliteit te meten en te administreren van de binnenkomende goederen. Hiermee kunt u per periode rapporteren welke mankementen de inkomende goederen hadden.
Indien nodig kunt u goederen ook blokkeren totdat ze gebruikt mogen worden.

Daarnaast is een vergelijking op productniveau tussen leveranciers, op het gebied van prijs en levertijd, met één druk op de knop uit Exact te halen.

Bovendien biedt Exact u de mogelijkheid om de betrouwbaarheid van uw leveranciers te meten. Met de orderprestatiedatum kunt u leveringen beoordelen op basis van wat is afgesproken of bevestigd door de leverancier.

Voorkom escalaties en dwing betere prestaties af

Met deze informatie in Exact bent u in control. U voorkomt escalaties en u heeft een betere onderhandelingspositie, wanneer uw leverancier bij u aan tafel zit.

Ga nog een stap verder met ketenintegratie

Heeft u al voldoende grip op uw leveranciers en wilt u de samenwerking naar een hoger plan tillen? Praat met uw crediteuren dan eens over ketenintegratie en JIT-leveringen. Exact biedt aanvullende tools om via een cloud-netwerk crediteuren real-time toegang te geven tot uw materiaalbehoefte en dit te leveren. Dit bespaart u veel tijd, uw leveranciers zijn beter afgestemd op uw proces en u grijpt nooit mis!

Meer weten over leveranciersbeoordeling en ketenintegratie?

Door Exact goed in te richten krijgt u meer grip op uw leveranciers en de resultaten van uw leveranciers. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Exact op het gebied van leveranciersbeoordeling en ketenintegratie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Webinar Wednesday

Laat u in 30 minuten inspireren tijdens onze webinars. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld ‘Word een Digitale Fabriek’, ‘Productie & Planning’, maar ook ‘geïntegreerde WMS oplossing met barcodescanning’. We starten elke woensdag om 10.30 uur, bekijk hieronder het eerstvolgende aanbod en volg deze reeks van interessante webinars.

Programma:

woensdag 30 oktober 2019
10.30 uur
Volg alles vanaf uw eigen pc
Bekijk alle events

 • Materiaalplanning (MRP)

  De MRP module in Exact biedt u inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd.

  Lees meer
 • Word een digitale fabriek met A.B. Process Control

  Wilt u handelingen op de werkvloer digitaliseren? Uw medewerkers gaan dan via uw eigen interfaces met Exact communiceren.

  Lees meer
 • StockDash, uw voorraad beter beheren!

  Met StockDash heeft u meer inzicht in uw voorraad. Optimaliseer bestelgrootte en bestelniveau en verlaag uw voorraad zonder risico.

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.