AB Software en Consultancy 088-456 1234

MRP in Exact, inzicht in behoefte van materialen en uren

Exact levert binnen het product Globe een volledige MRP module. U kunt zo kosten besparen dankzij efficiënt voorraadbeheer.

Wat is MRP ?

Een MRP module staat voor Material Requirements Planning. Eenvoudig gezegd: inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd.

Door middel van MRP kunt u letterlijk in één oogopslag zien waar bijvoorbeeld over drie weken een materiaaltekort ontstaat, of welke orders welke onderdelen nodig hebben. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

De belangrijkste voordelen van MRP

Het belangrijkste voordeel van een goede Material Requirements oplossing is gemak, want een MRP kan onder andere grafisch bestelvoorstellen doen, productieadviezen genereren en diverse scenario’s doorrekenen. Met MRP in Exact Globe Next kunt u:

 • Optimale voorraadniveaus bepalen; niet misgrijpen én geen onnodige ruimte en liquide middelen innemen.
 • Inkopen en produceren op basis van lopende orders
 • Inzicht in doorlooptijden en leverdata
 • Halffabricaten op stuklijsten doorberekenen

Dit levert onze klanten veel voordelen op, zoals een hogere leverbetrouwbaarheid en een forse besparing op voorraadkosten. Voorwaarde is wel dat Exact goed is gevuld met de juiste stamgegevens: orders, bestellingen, productieorders, verkooporders, budgetten en planning uiteraard. Want rommel erin, is ook rommel eruit!

Complexe logistiek

Heeft u uw interne processen op orde en heeft u te maken met complexe logistiek, dan is MRP écht wat voor u. Is er nog ruimte  voor verbetering in uw organisatie, dan kan het lean maken van uw processen veel extra rendement opleveren vóór u MRP gaat implementeren. Graag helpen wij u om deze belangrijke stappen te nemen in het verder optimaliseren van uw bedrijfsvoering.

Download de Exact leaflet

Laat uw e-mailadres achter en u kunt de leaflet downloaden.

Webinar Wednesday

Laat u in 30 minuten inspireren tijdens onze webinars. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld ‘Word een Digitale Fabriek’, ‘Productie & Planning’, maar ook ‘geïntegreerde WMS oplossing met barcodescanning’. We starten elke woensdag om 10.30 uur, bekijk hieronder het eerstvolgende aanbod en volg deze reeks van interessante webinars.

Programma:

woensdag 30 oktober 2019
10.30 uur
Volg alles vanaf uw eigen pc
Bekijk alle events

Andere veel gebruikte functionaliteiten in Exact

 • WMS

  Met WMS optimaliseert u uw magazijnbeheer.

  Lees meer
 • Visual Schedular

  Productieorders met Exact Visual Scheduler automatisch inplannen op basis van capaciteit van bewerkingsstations/productielijnen.

  Lees meer
 • Kanban

  Een Kanban systeem zorgt ervoor, dat voorraden worden aangevuld op basis van verbruik.

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.