AB Software en Consultancy 088-456 1234

Shop Floor Control, ERP op de werkvloer

De productie moet altijd sneller, flexibeler en nauwkeuriger. Shop Floor Control (SFC) ondersteunt dit door informatie direct op de werkvloer aan te bieden. Andersom wordt op de werkvloer de voortgang van het productieproces ook direct vastgelegd in SFC.

Snel en zonder papier voortgang en verbruik afhandelen

Op een PC of tablet krijgt de medewerker de informatie over de bewerkingen en productieorders, die hij moet uitvoeren.

 • De tijd tussen ‘start’ en ‘gereed’ wordt direct op de medewerker en de productieorder geboekt.
 • De status van de productieorder wordt direct bijgewerkt in de grafische capaciteitsplanner, de Visual Scheduler. Zowel de voortgang als de nacalculatie vult zich dus automatisch.
 • De medewerker kan de verbruikte onderdelen van de stuklijst direct afboeken, de productieorder gereed melden en de voorraad eindproduct opboeken.

De voordelen van Shop Floor Control

Voor de één is inzicht in de voortgang belangrijk, voor het ander bespaart SFC veel werk door direct op de werkvloer materiaal af te boeken en uren te registreren. Alle mogelijke voordelen op een rij:

 • U ziet direct hoever elke productieorder is in het proces. Dit vindt u ook weer terug in de Visual Scheduler . Hier kunt u uw prioriteiten en planningsbeslissingen weer op aanpassen.
 • Voorkom dubbel werk en overbodige administratie; Geen uren en materialen meer opschrijven en achteraf weer inkloppen. U bespaart tijd, geld en het is vaak veel nauwkeuriger.
 • Uw medewerker geeft zelf aan hoeveel er gereed zijn op de productieorder. Ideaal voor de planner/productiechef om de voortgang van iedere order te monitoren.

Hardware onafhankelijk

Shop Floor Control van Exact is hardware onafhankelijk. U bepaalt zelf welke apparaten u als terminal wilt gebruiken op uw productievloer. U kunt tablets van Apple of Samsung gebruiken, maar ook een oude PC. Door een (bluetooth) scanner aan de terminal te koppelen voorkomt u bovendien typefouten van bijvoorbeeld serienummers. Voor een relatief lage investering houdt u uw Shop Floor in Control en kunt u sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken!

Aankomende evenementen

 • Haal meer uit uw Exact-omgeving

  donderdag 19 september 2019
  12.30 tot 17.00 uur
  Van der Valk hotel Zaltbommel
  Lees meer Direct aanmelden
 • Haal meer uit uw Exact-omgeving

  donderdag 26 september 2019
  12.30 tot 17.00 uur
  Van der Valk hotel Zwolle
  Lees meer Direct aanmelden
 • Webinar Wednesday

  woensdag 2 oktober 2019
  10.30 uur
  Volg alles vanaf uw eigen pc
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Andere veel gebruikte functionaliteiten in Exact

 • Word een digitale fabriek met A.B. Process Control

  Wilt u handelingen op de werkvloer digitaliseren? Uw medewerkers gaan dan via uw eigen interfaces met Exact communiceren.

  Lees meer
 • Plannen met de Visual Schedular

  Productieorders met Exact Visual Scheduler automatisch inplannen op basis van capaciteit van bewerkingsstations/productielijnen.

  Lees meer
 • WMS

  Met WMS optimaliseert u uw magazijnbeheer.

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.