AB Software en Consultancy 088-456 1234

Agrifac

Agrifac concurreert door snelheid te maken.

Agrifac verkort doorlooptijd drastisch

Agrifac ontwikkelt en levert wereldwijd bietenrooimachines en landbouwspuiten. ‘Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie,’ vertelt Frank Jan Evers, plant manager bij Agrifac Machinery BV.’ De productie van onderdelen hebben we uitbesteed, maar een groot deel van de assemblage doen we zelf. Exact helpt ons de hele operatie te sturen en op de voet te volgen.’

Doorlooptijden verkorten, snelheid maken

De doorlooptijd van de bouw van de landbouwmachines is verkort van maanden naar weken! Door de hele keten te optimaliseren en daarbij slim gebruik te maken van Lean Manufacturing en automatisering is de snelheid in de productie ongekend.

Een modulair productontwerp, het outsourcen van een aantal componenten en het verminderden het aantal producten dat gelijktijdig wordt gebouwd (WIP) maakt de processen Lean. De productie wordt zo sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief.

Het bouwen van de Condor spuitmachine kost nu nog slechts een week voor het maken van de onderdelen, een week voor het monteren en 2 dagen om te testen.

Plant manager Frank Jan Evers vertaalt de Lean filosofie naar de praktijk van Agrifac: “We verwerken steeds kleinere batches, verkorten de doorlooptijden en leveren uiteraard hoge kwaliteit”.

Exact volgt de hele operatie

‘De belangrijkste toepassing van Exact Globe is voor ons de HPP-module waarmee we heel gemakkelijk productieplannen kunnen invoeren en wijzigen. Per productlijn maken we zo’n plan waarin staat hoeveel er geproduceerd moet worden en wanneer. De artikelen die in het productieplan voorkomen, zijn ook de artikelen die in onze prijslijst staan.

Met dat plan sturen we de fabriek en onze leveranciers aan. Als er een order binnenkomt, koppelen we die aan het productieplan. Dat werkt heel overzichtelijk en praktisch. Bovendien is het een fluitje van een cent om in Exact Globe je productieplan te updaten of te herzien.’

A.B. Software & Consultancy is onze implementatiepartner,’ gaat Evers verder. ‘Zij geven ons advies en fungeren als klankbord.

  • Doorlooptijden drastisch verkort
  • De productie sneller, flexibeler en minder kapitaalintensief gemaakt m.b.v. Lean
  • Gemakkelijk productieplannen invoeren en wijzigen

Exact geeft inzicht in materiaalvoorziening en leverperformance

Frank Jan Evers - Plantmanager bij Agrifac

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Quooker groeit met Exact

Quooker, dé producent van hoogwaardige kokendwaterkranen is eigenwijs en ambitieus! Elke drie jaar verdubbelt de omzet en daarmee ook de benodigde capaciteit..

“Als ambitieuze speler op een wereldmarkt lopen we tegen een aantal issues aan. We hebben een complexe supply chain, met leveranciers uit verschillende landen en met uiteenlopende leadtimes.”

“We zijn jaren geleden overgegaan op Exact. We hadden realtime inzicht nodig in voorraad, financiën, planning. Na vergelijk met AFAS en SAP bleek Exact de beste oplossing voor Quooker.”

“De schaalbaarheid van Exact is heel prettig. We beheren de hele supply chain met Exact, van inkoop, verkoop, revisies, prijzen, uitbesteed werk, voorraad tot kwaliteit. Het aantal landen, dealers, vreemde valuta en wetgevingen waar we mee te maken hebben is de laatste jaren flink gegroeid, maar het blijft overzichtelijk.”

Bekijk video Lees meer
Meer referenten

De consultant kon onze projectleiding goed adviseren

Bart Looman, directeur van Winterwarm
Lees meer

Met Exact blijft Hotraco in control

Stefan Potma, applicatiebeheerder bij Hotraco
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.