AB Software en Consultancy 088-456 1234

Beko Verpakkingen BV

“De effecten zijn enorm!”

Direct naar StockDash

Beko Verpakkingen optimaliseert de voorraad met StockDash

Voorraad verlagen kan veel opleveren: ruimte, liquiditeit, besparingen. Er zit veel potentie in uw voorraad.
StockDash is hét hulpmiddel om deze potentie te verzilveren. Door inzicht in de voorraad en advies over de optimale parameters, maakt StockDash verlaging van de voorraad mogelijk, zonder risico. Beko Verpakkingen gebruikt StockDash en ziet mogelijkheden tot wel € 1.500.000,-

Beko Verpakkingen BV is onderdeel van de Coöperatieve Vereniging Beko. Vijf Beko-bedrijven, elk met een eigen specialisme, bieden alles waar een bakkerij behoefte aan heeft. De coöperatie heeft dan ook meer dan 1700 leden, voornamelijk zelfstandige bakkerijen.

Beko Verpakkingen is een handelsbedrijf pur sang. Vanuit Nijmegen wordt voor de leden al het verpakkingsmateriaal ingekocht, opgeslagen en gedistribueerd. Met meer dan 17.000 verschillende producten is dat een hele operatie.

In 2009 ging Bert Kwakernaak, de huidige business unit manager, aan de slag met Exact Globe. Sturen was daarvoor amper mogelijk; de beschikbaarheid van producten was niet inzichtelijk en prijzen en levertijden waren onbekend. Er was altijd ruim voldoende voorraad. Maar het was ook mogelijk dat er verpakkingsmateriaal op voorraad lag, dat al lang niet meer in gebruik was bij de klant.

Waarom StockDash?

Sindsdien is er veel verbeterd. Doordat het assortiment inzichtelijk is geworden, wordt er meer verkocht. Bovendien wordt er op grotere schaal ingekocht, waardoor de magazijnvoorraad is verdubbeld.
De impact van deze stijging is tweeledig:

 • Er gaat steeds meer geld om in de voorraad, waardoor het bedrijfsrisico stijgt
 • De voorraad krijgt steeds meer volume, wat leidt tot ruimtegebrek

Om deze gevolgen beheersbaar te houden moest Beko Verpakkingen ‘leaner’ gaan werken. StockDash bleek het ideale hulpmiddel.

Per product(groep) maakt StockDash inzichtelijk wat de huidige bestelgrootte en het bestelniveau is. Overschrijdingen ten opzichte van het advies dat StockDash heeft berekent op basis van de historische gegevens in Exact, worden rood. Dit zijn potentiële verbeteringen, die meteen kunnen worden doorgevoerd. Een lager bestelniveau of een kleinere bestelling leidt zo tot minder voorraad, zonder dat de leverbetrouwbaarheid in gevaar komt.

Potentiële verbeteringen worden zichtbaar

Bij Beko Verpakkingen wordt de bestelgrootte niet aangepast. Die ligt vast door het inkoopvoordeel en andere praktische factoren. Maar het bestelniveau kan soms vele malen lager! Zonder StockDash was dat niet zichtbaar.

Kwakernaak geeft een voorbeeld: “Bij één van onze leveranciers stond de levertijd op 8 dagen, daar heb ik nu 7 van gemaakt. Dat lijkt een kleine aanpassing, maar op jaarbasis kopen wij voor € 6 ton in bij deze leverancier, dus de effecten zijn enorm.”

“Beko Verpakkingen zet zo’n 13 miljoen euro om met een voorraad van 3,2 miljoen. Als ik dat vergelijk met onze verpakkingsafdeling in Meppel, daar halen ze uit nagenoeg dezelfde voorraadwaarde véél minder omzet. Alles draait dus om de omloopsnelheid van de voorraad. In Meppel werken ze nog niet met StockDash, maar je zou daar met 1,5 miljoen minder voorraad af kunnen.”

 • Inzicht in voorraadinformatie
 • StockDash verlaagt het bestelniveau
 • Voorraad teruggedrongen

Met StockDash halen we €1,5 miljoen uit de voorraad

Bert Kwakernaak - Business unit manager bij Beko Verpakkingen

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
 • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Twin Air in control met SalesDash

Twin Air is wereldwijd marktleider op het gebied van luchtfilters in de crossmotorsport.
SalesDash biedt meer dan 60 overzichten om de omzet te analyseren. Voor Twin Air betekent dit een enorme tijdswinst.

“Doordat we wereldwijd verkooppartners hebben is de hoeveelheid data enorm. Zou ik vóór SalesDash willen weten welk filter in welk land, via welke partner het best wordt verkocht of stijgers en dalers in beeld willen brengen, dan was ik daar écht uren, zo niet dagen, mee bezig. Nu is het een druk op de knop.”

“Nu heb ik tijd over om me te verdiepen in de reden waarom een product meer of minder wordt verkocht. Zodoende kunnen we betere beslissingen nemen.”

Lees meer
Enkele andere interessante referentcases zijn

We geven nu sneller, accurater en 'n beter antwoord aan de klant

André Zuidam - KAM-manager bij Kamp Coating
Lees meer

Exact heeft zich binnen een jaar terugverdiend

Ernst Goudsmid, directeur van HFE Vacuüm Systems
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.