AB Software en Consultancy 088-456 1234

HFE Vacuüm Systems

“Dankzij Exact maken we met een paar muisklikken een product”

HFE Vacuüm Systems vele malen efficiënter dankzij Exact

Henkovac is één van de toonaangevende merken van vacuüm verpakkingsmachines in de wereld. De vacumeermachines die in ‘s-Hertogenbosch worden ontwikkeld en geproduceerd worden verkocht in meer dan 70 landen.

Efficiënt klantorder gestuurd produceren

Ernst Goudsmid, directeur van Hencovac: ’In onze oude ICT oplossing moesten we ruim 8.000 verschillende eindproducten onderhouden. Het was een arbeidsintensief en vrijwel onbeheersbaar proces. Er kwamen allerlei lijstjes aan te pas en we waren afhankelijk van de kennis van medewerkers.

Aandachtspunten in de machinebouw

Ernst Goudsmid: ‘Naast de grote variëteit in producten en de afhankelijkheid van specifieke kennis, hadden we nog een aantal aandachtspunten. Ik zou haast zeggen, zoals elke machinebouwer:

 • Overschrijding van afgesproken levertijden
 • Een lange doorlooptijd
 • Veel tussentijdse aanpassingen in de productieplanning
 • De leverbetrouwbaarheid van leveranciers
 • Te weinig flexibiliteit

Exact ERP met slimme add-ons lossen het op

‘De implementatie van Exact Globe en de geïntegreerde productconfigurator van Tacton hebben zich binnen een jaar al terugverdiend. Minstens zo belangrijk is dat de processen eenvoudiger en beter beheersbaar zijn geworden.’

De productconfigurator maakt variëteit weer beheersbaar

‘Dankzij Exact software en de geïntegreerde productconfigurator stellen we nu met een paar muisklikken een klantspecifiek product samen. Automatisch worden alleen mogelijke configuraties samengesteld en het onderhoud aan artikelen is minimaal. In het order-entry proces wordt direct de prijs berekent en de stuklijst aangemaakt.’

De materiaalbehoefte wordt op de achtergrond gecheckt, picklijsten, productieorders en besteladviezen worden automatisch gegenereerd en de beschikbare productiecapaciteit wordt ingepland.

A.B. Process Control maakt de productie snel en efficiënt

Hencovac stuurt nu de productie aan via schermen op de vloer. Dit is veel flexibeler dan met papier. De prioriteit van orders kan immers realtime worden aangepast. Doordat medewerkers via de schermen o.a. de status van een order terugmelden, is er constant overzicht en inzicht in de status van alle productieorders.

Meer voordelen van digitale aansturing met ABPC

 • Inzicht in (haalbaarheid) levertijden en hierop ingrijpen
 • Medewerkers zien hun workload en planning
 • Inzicht in de orderportefeuille en de gerelateerde capaciteit

‘Wij zijn zeer te spreken over A.B. Software & Consultancy. Hun aanpak en expertise binnen de machine- en apparatenbouw resulteert in een strakke projectplanning en een succesvolle implementatie binnen de gestelde tijd en binnen budget.’

 • Volledig digitaal aangestuurde, flexibelere productie
 • klantorders beheren met de productconfigurator
 • Materiaalbehoefte automatisch geregeld
 • Kortere doorlooptijden

Exact heeft zich binnen een jaar terugverdiend

Ernst Goudsmid, directeur van HFE Vacuüm Systems

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
 • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Agrifac verkort doorlooptijd drastisch

De doorlooptijd van de bouw van de landbouwmachines is verkort van maanden naar weken! Door de hele keten te optimaliseren en daarbij slim gebruik te maken van Lean Manufacturing en automatisering is de snelheid in de productie ongekend.

Supersnel assembleren met Lean en Exact

Plant manager Frank Jan Evers vertaalt de Lean filosofie naar de praktijk van Agrifac: “We verwerken steeds kleinere batches, verkorten de doorlooptijden en leveren uiteraard hoge kwaliteit”.

“De belangrijkste toepassing van Exact Globe is voor ons de HPP-module, waarmee we heel gemakkelijk productieplannen kunnen invoeren en wijzigen. Met dat plan sturen we de fabriek en onze leveranciers aan.”

Bekijk video Lees meer
Meer referenten in de machinebouw

De keuze voor Exact is een keuze voor de toekomst

Geertjan Woltjes - COO bij Quooker
Lees meer

Met Exact blijft Hotraco in control

Stefan Potma, applicatiebeheerder bij Hotraco
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.