AB Software en Consultancy 088-456 1234

Hotraco Group

De analyse van de verkopen en kansen worden perfect ondersteund door Exact.

Hotraco zet Lean kracht bij met Exact

Hotraco Group is een internationaal opererende groep bedrijven, die zich richt op oplossingen waarmee stallen, hallen en industriële ruimtes volledig kunnen worden bestuurd. De in totaal 9 BV’s produceren en verhandelen oplossingen, die de hele wereld over gaan. Via een dealer netwerk worden complete stalbesturingen geleverd waarmee voer, gewicht, luchtkwaliteit, et cetera worden gecontroleerd en aangestuurd. Maar ook de besturing van industriële deuren, maatwerk oplossingen voor productieomgevingen en besturingssystemen voor  Chinese veehouders worden in Hegelsom gemaakt.

Steeds meer functionaliteit

In 2003 gebruikte Hotraco al Exact. In de loop van de tijd zijn steeds meer bedrijven uit de Hotraco groep overgezet op Exact. Eerst de holding, vervolgens de houdstermaatschappij, daarna een werkmaatschappij, et cetera. Terwijl de oplossingen zo, top-down werden uitgerold, kwam er ook steeds meer functionaliteit bij.

Inmiddels speelt Exact Synergy een belangrijke rol bij Hotraco. ScanSys wordt daarnaast gebruikt voor het automatisch verwerken van facturen en Sumatra voor het representeren van stuurinformatie uit Exact.

Overzicht in klanten en financiën

Voor de communicatie tussen de verschillende bedrijven in de groep worden orders digitaal uitgewisseld. De informatie kan één-op-één worden ingelezen in het systeem van de productielocatie.
Door een Lean ingerichte assemblageproces van halffabricaten, kunnen standaard oplossingen, zoals stalbesturingssytemen, binnen een dag onderweg zijn naar de klant.

Eén van de redenen dat Hotraco gebruikt maakt van een dealernetwerk, is omdat de oplossingen de hele wereld over gaan. Hierdoor is het verlenen van service op locatie niet meer mogelijk. Immers, in een kippenstal waar de CO2 waarde even te hoog ligt, is binnen no time geen kip meer in leven. De systemen van Hotraco zijn cruciaal voor boeren, tuinders en fabrikanten. Bovendien zijn de oplossingen onder de regeldruk in West-Europa zo geavanceerd, dat tegenwoordig ook toeleveranciers en afnemers in de keten inzicht hebben in de status van de kippen, koeien, aardappels, et cetera.
Alle service-calls worden daarom geregistreerd in Exact Synergy. Dit was één van de eerste toepassingen van Synergy voor Hotraco. Inmiddels wordt ook de CRM functionaliteit volledig benut en worden alle offertes gemonitord met Exact Synergy. Hierdoor kan worden voorspeld wat er voor productie en verkoop aan zit te komen.

Ook aan ‘de achterkant’ wordt optimaal gebruik gemaakt van het integrale karakter van de oplossingen van Exact. Zo is de controle van alle betalingen geautomatiseerd. Doordat de groep uit 9 BV’s bestaat is overzicht in alle financiële transacties een must-have. Met Exact blijft Hotraco in control. Ook het consolideren van alle BV’s en het analyseren van de verkopen en kansen wordt ondersteund door Exact.

Kennis van Lean, logistiek en productieprocessen

A.B. Software & Consultancy is sinds 2010 de Exact partner van Hotraco. De specialisatie in de industrie en kennis van Lean en logistieke en productieprocessen past perfect bij de doelstellingen en uitdagingen van Hotraco. De huidige oplossing heeft al veel efficiency en inzicht opgeleverd, maar in de productieaansturing en het voorraadbeheer worden ook nog enkele verbeterslagen gemaakt. Een kolfje naar de hand van A.B. Software & Consultancy.

  • Stuurinformatie met Sumatra
  • Digitale orderuitwisseling tussen verschillende bedrijven
  • Voorspelling van orders door Synergy
  • Geautomatiseerde betalingscontrole voor 9 BV's

Met Exact blijft Hotraco in control

Stefan Potma, applicatiebeheerder bij Hotraco

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Exact vervult alle wensen van Kolmer Elektromotoren

Kolmer verkoopt elektromotoren uit Polen, China en Italië. In 80% van de orders wordt de elektromotor aangepast naar de wensen van de klant.

“Onze ICT was een lappendeken geworden. Gegevens stonden in verschillende systemen, die aan elkaar geplakt waren. Het werkte heel omslachtig en kostte enorm veel tijd. We waren als het ware slaaf van het systeem geworden”.

“Met A.B. Software & Consultancy keken we samen naar een mogelijke oplossing voor onze wensen. Er was duidelijk wat kan en wat niet kan. Die duidelijkheid en samenwerking is cruciaal.”

“Kortom, we werken nu véél sneller en efficiënter dan met ons oude systeem. We besparen tijd, zijn minder afhankelijk van elkaar en hebben betere stuurinformatie.”

Lees meer
Meer referenten

We kunnen met de helft van de mensen 4 keer zoveel werk verrichten

Matthijs Vader - algemeen directeur bij Victron Energy
Lees meer

We willen zo effectief mogelijk werken

Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.