AB Software en Consultancy 088-456 1234

Intercol Industriële kleefstoffen

“Onze omzet is verveelvoudigd, terwijl het aantal medewerkers vrijwel gelijk is gebleven”

Intercol verveelvoudigt omzet met Exact

Intercol BV, ontwikkelaar en producent van industriële kleefstoffen, maakt in de fabriek in Ede al 40 jaar lijm. Onder andere Smurfit Kappa, grote zuivelcoöperaties en voedingsmiddelenverpakkers over de hele wereld gebruiken van de lijm van Intercol.

“Niemand denkt meteen aan lijm”, begint Leon Bezemer, hoofd laboratorium bij Intercol. “Maar lijm is een belangrijke parameter in veel productieprocessen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe machine in gebruik wordt genomen voor de productie van verpakkingsmateriaal, betekent dit dat ook de lijm moet worden aangepast. De lijm moet sneller of juist langzamer drogen of andere eigenschappen hebben.”

Kennis en gegevens vastleggen en delen is cruciaal

Door de klantspecifieke kenmerken van de lijm is Intercol sterk afhankelijk van de kennis en ervaring van haar medewerkers. En van het systeem waarin o.a. recepten worden opgeslagen. Intercol werkt al ruim 20 jaar met Exact. “Ik heb destijds gekozen voor het ERP-systeem dat het meest werd verkocht, dat was Exact.”, aldus Steven de Jong, directeur van Intercol. “We zijn meegegroeid met Exact. Van Exact onder Dos naar nu, Exact Globe.”

Het probleem: Eilandautomatisering

In eerste instantie gebruikte Intercol Exact voor de financiële administratie en inkoop. Recepten werden destijds ook al opgeslagen in Exact. De verkoopafdeling had echter haar eigen CRM-Systeem en het lab werkte in een zelfgebouwde database.

“Dat verkoop en het lab met twee aparte systemen werkten, was heel inefficiënt.”, aldus Leon Bezemer.“ Als een verkoper een klantspecifieke wens had genoteerd, moest ik dat met de hand overzetten naar onze database in het lab.”. Toen het CRM aan vervanging toe was, was dit ook hét moment om verkoop en het laboratorium beter op elkaar aan te sluiten.

De keuze voor Exact Synergy

`Een belangrijke punt bij het zoeken naar een oplossing was de continuïteit van de leverancier.´ Door onze ervaring met Exact rees al snel de vraag: “Kunnen we dit niet met Exact doen?”. De Jong: “De standaard software en continuïteit was voor mij erg belangrijk. Onze horizon ligt namelijk zo’n 15 jaar verderop. Een kleine speler is te onzeker, SAP te log en te ingewikkeld…”. Exact Synergy bleek prima in staat om zowel het CRM systeem als het labsysteem te vervangen.
In Exact Synergy kan alle informatie over medewerkers, klanten, projecten, artikelen en documenten worden beheerd. Synergy is dus een HRM, CRM en documentbeheersysteem in één. In workflows kunnen informatiestromen, zoals een verkoopproces, worden ingericht en informatie kan eenvoudig worden gedeeld.

A.B. Software & Consultancy klaart de klus

Het werd De Jong al snel duidelijk dat er een gespecialiseerde partner nodig was om de klus te klaren. “Ik heb toen voor A.B. gekozen, omdat ze hoog opgeleide consultants in dienst hebben, die meedenken met de klant. Bovendien heeft A.B. een behoorlijke schaalgrootte en ervaring in de productie.” Daardoor is bijvoorbeeld ook meteen het invoeren en beheren van de recepten vereenvoudigd.

Het resultaat

Met de introductie van Synergy zijn twee systemen volledig vervangen door één standaard oplossing. Verkoop en het laboratorium werken nu in Synergy. ‘Doordat in Synergy ook procesgangen zijn ingericht, zijn we nu ook verplicht volgens één werkwijze te werken. Dit is niet altijd leuk, maar voor een verdere groei wel uitermate belangrijk.’

´Onze omzet is de afgelopen 10 jaar verveelvoudigd, terwijl het aantal medewerkers vrijwel gelijk is gebleven.´, aldus Steven de Jong. `We investeren telkens opnieuw in automatisering om een bottleneck te elimineren, zo blijven we groeien zonder extra personeel.`

 • verveelvoudiging van de omzet met hetzelfde aantal medewerkers
 • Geïntegreerde oplossing
 • Synergy als HRM-, CRM- en documentbeheersysteem in één
 • Gespecialiseerde implementatiepartner

Standaard software en continuïteit was voor mij erg belangrijk

Steven de Jong - Directeur bij Intercol

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

 • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
 • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
 • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

 • Specifieke functionaliteit in Exact
 • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
 • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

 • Haal meer uit uw Exact-omgeving

  donderdag 13 september 2018
  12.30 tot 17.00 uur
  Van der Valk hotel Zaltbommel
  Lees meer Direct aanmelden
 • Haal meer uit uw Exact-omgeving

  donderdag 20 september 2018
  12.30 tot 17.00 uur
  Van der Valk hotel Zwolle
  Lees meer Direct aanmelden
 • Exact Food Event

  donderdag 27 september 2018
  12.30 tot 17.00 uur
  Van der Valk Houten
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

ChemCom & ABSC leveren award-winnende prestatie

ChemCom Industries produceert harsen en tussenproducten voor de chemische industrie. De bestaande Oracle oplossing kende veel omslachtige handelingen en procedures. Veel data was wel beschikbaar, maar werd niet goed ontsloten in rapportages. Het systeem blokkeerde verdere verbeteringen en het verhogen van de efficiency.

Na een uitgebreide pakketselectie, werd gekozen voor Exact Software en A.B. Software & Consultancy. In zeer kort tijdsbestek werden bijna alle kritische bedrijfssystemen vervangen door een moderne geïntegreerde oplossing. Exact Globe Next en Synergy vormen het hart van deze oplossing. ChemCom Industries en AB kregen de Project of the Year Award voor dit project.

Lees meer
Meer referenten

De keuze voor Exact is een keuze voor de toekomst

Geertjan Woltjes - COO bij Quooker
Lees meer

Exact biedt ons de flexibiliteit om snel te reageren

René van Valburg - Financieel directeur bij Sterisets International
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.