AB Software en Consultancy 088-456 1234

Koninklijke Buisman B.V.

‘Wij zijn goed geautomatiseerd!’

Koninklijke Buisman in control met Exact

Op 9 augustus 1867  brandde Herman Buisman zijn eerste ‘koffiestroop’. Tegenwoordig produceert Koninklijke Buisman tal van koffiesoorten en chocoladespecialiteiten. Voor het goed inrichten en optimaliseren van de productie, voorraad, inkoop en de financiële administratie maakt Buisman gebruik van Exact.

Traceerbaarheid en certificering

“Een groot voordeel van Exact is dat er aan de ingrediëntenkant deels ordergestuurd gewerkt kan worden in plaats van voorraadgestuurd. Dat is fantastisch voor de cashflow!”, aldus Engelbert van der Weerd, controller bij Buisman. “Daarnaast maken we gebruik van Track & Tracing in Exact. Je moet binnen 4 uur op kunnen lepelen wat er precies aan ingrediënten in een eindproduct zit en wat bij welke klant is terechtgekomen op welke datum. Met één druk op de knop hebben we dat nu inzichtelijk.”

Grip op de voorraad en logistiek

“Met behulp van MRP kunnen we heel nauwkeurig plannen. Bij een dreigend tekort van ingrediënten gaat er automatisch een mailtje naar de leverancier. En in Exact zijn ook alle recepturen vastgelegd. De grondstoffen worden via de receptuur afgeboekt en zijn via batchcodes te volgen. Wanneer een product de fabriek verlaat wordt de bijbehorende barcode gescand, voordat het naar ons externe warehouse gaat. Daar worden orders voor retailers gecombineerd, zodat er altijd volle vrachtwagens naar de supermarkten rijden.”

Moderne ICT oplossingen zijn van levensbelang

Onder andere Electronic Data Interchange (EDI) is belangrijk voor een partij als Buisman. Van der Weerd: “We communiceren direct vanuit Exact met onze logistieke partner en met de Jumbo, AH, Plus en noem maar op. En de verwerking van inkoopfacturen is ook volledig gedigitaliseerd. Er zijn natuurlijk altijd nog nice-to-haves, maar we merken tijdens bijeenkomsten met andere producenten: Wij zijn goed geautomatiseerd!  Een partner met een hoog kennisniveau op het gebied van ICT én de voeding, zoals A.B. Software & Consultancy, is daarbij essentieel.”

  • Implementatieconsultants gespecialiseerd in de voedingsindustrie
  • Track and Trace met één druk op de knop
  • Direct communiceren met partners dankzij EDI

Wij zijn in staat om het hele proces beter onder controle te houden

Engelbert van der Weerd - Controller bij Koninklijke Buisman

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Royal Steensma heeft grip dankzij Exact

Royal Steensma is één van de grootste leveranciers aan de bakkerijsector en richt zich daarnaast ook op de retail en consumentenmarkt.

“Om grip te houden op de hele operatie, hebben we alles ondergebracht in Exact. Zo heeft iedereen realtime inzicht in zijn planning, voorraad, leveringen en marges. Maar ook de SSCC labeling, EDI en receptuurbeheer in Exact zijn voor onze doelstellingen in de verschillende markten belangrijk.”, aldus Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V.

“Dankzij MRP hebben we grip op de aanvoer en voorraad van grondstoffen. Dit is terug te zien in de leverperformance. En dankzij WMS en de geïntegreerde track and trace oplossing in Exact kunnen we precies nagaan wat er geleverd is, wanneer en aan wie. We weten vrijwel realtime waar welke order is, waar dan ook in het proces.”

“Voor mij is het bovendien prettig werken met een consultant, die weet wat er in een voedingsmiddelenbedrijf speelt.”

Bekijk video Lees meer
Meer referenten

Op ieder moment, is alle relevante informatie beschikbaar

Ewout den Heijer - Account manager bij W.G. Den Heijer
Lees meer

Ik wilde zo veel mogelijk integreren in één systeem

Gerwin Roelofs - Algemeen directeur bij Adriaan Goede
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.