AB Software en Consultancy 088-456 1234

Kwant Controls

Goed implementeren is de kunst. De juiste partner kiezen is dus heel belangrijk.

Kwant Controls is met Exact ‘in control’

Kwant Controls uit Sneek is in 1937 opgericht en actief in de ontwikkeling, verkoop, vervaardiging, levering en onderhoud van nautische instrumenten en besturingssystemen ten behoeve van met name zeegaande schepen. Zo’n 90 procent van alle leveringen is bestemd voor het buitenland.

Kwant Controls werkt al sinds jaar en dag met Exact. “De implementatie van Exact Globe verliep aanvankelijk echter niet zoals verwacht”, vertelt Pierre Verwegen, directeur van Kwant Controls. “We hadden de manier van werken in Exact Globe niet goed naast onze eigen werkprocessen gelegd. Hierdoor werden de voordelen van automatisering onvoldoende benut. Er was een verbeterslag nodig en daarom is een herimplementatie uitgevoerd in samenwerking met A.B. Software & Consultancy, die we daarvoor als nieuwe Exact partner hebben gekozen.”

De bewuste keuze voor A.B. Software

Sinds de herimplementatie in 2009 werkt Kwant Controls samen met A.B. Software & Consultancy. ‘Vier partijen hebben destijds gepitcht om die her-implementatie uit te voeren. Daar hebben wij A.B. Software uit gekozen. Zij begrepen onze problematiek. Het is de juiste keuze gebleken.’

Efficiëntie door optimalisatie

‘Het resultaat van de herimplementatie van Exact Globe is dat veel werkzaamheden niet meer dubbel worden gedaan. De zelfredzaamheid van de gebruikers is vergroot en het gebruik van de standaardfunctionaliteiten van Exact is verbeterd. Daarnaast kwam er meer uniformiteit in de manier van werken en is de samenwerking tussen afdelingen verbeterd.’

Groeiende behoefte om zaken anders te doen

Er is sindsdien een groeiende behoefte om zaken anders aan te pakken. “We stappen steeds meer af van de manier van werken zoals we het al jaren doen. We maken gebruik van nieuwe technologieën en best practices. We willen zo effectief mogelijk werken. Er zit bijvoorbeeld veel kennis bij de mensen, die we beter kunnen vastleggen. Hierdoor komt deze kennis ook beschikbaar voor anderen. Hoewel het soms lastig meetbaar is, levert het automatiseren zeker tijdwinst op.”

Een mooi voorbeeld: StockDash

Een mooi voorbeeld van de meerwaarde van A.B. Software en de noodzaak om te innoveren is StockDash. “Onze inkoper gebruikt StockDash van A.B. Software om de voorraad te beheren. We zagen onze voorraad onderdelen stijgen, doordat we steeds meer klanten kregen met eigen eisen en wensen. Die wil je snel kunnen leveren, dus de voorraad groeide hard. Met StockDash hebben we toch € 7 ton aan voorraadwaarde kunnen besparen, zonder dat we onderdelen te kort komen. Het inzicht in levertijden en verbruik dat StockDash geeft, maakt dat mogelijk.”

  • Voordelen door gedegen herimplementatie
  • Efficiënter en uniformer werken
  • StockDash voor optimaal voorraadbeheer

We willen zo effectief mogelijk werken

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Quooker groeit met Exact

Quooker, dé producent van hoogwaardige kokendwaterkranen is eigenwijs en ambitieus! Elke drie jaar verdubbelt de omzet en daarmee ook de benodigde capaciteit..

“Als ambitieuze speler op een wereldmarkt lopen we tegen een aantal issues aan. We hebben een complexe supply chain, met leveranciers uit verschillende landen en met uiteenlopende leadtimes.”

“We zijn jaren geleden overgegaan op Exact. We hadden realtime inzicht nodig in voorraad, financiën, planning. Na vergelijk met AFAS en SAP bleek Exact de beste oplossing voor Quooker.”

“De schaalbaarheid van Exact is heel prettig. We beheren de hele supply chain met Exact, van inkoop, verkoop, revisies, prijzen, uitbesteed werk, voorraad tot kwaliteit. Het aantal landen, dealers, vreemde valuta en wetgevingen waar we mee te maken hebben is de laatste jaren flink gegroeid, maar het blijft overzichtelijk.”

Bekijk video Lees meer
Meer referenten

Exact heeft zich binnen een jaar terugverdiend

Ernst Goudsmid, directeur van HFE Vacuüm Systems
Lees meer

Met Exact blijft Hotraco in control

Stefan Potma, applicatiebeheerder bij Hotraco
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.