AB Software en Consultancy 088-456 1234

Polem

“Met A.B. Software & Consultancy hebben we de processen eenvoudiger gemaakt”

Polem verlaagt voorraad en verhoogt omzet door Exact

Al ruim 40 jaar is Polem marktleider op het gebied van polyester silo’s en tanks. Polem combineerde destijds de implementatie van Exact met Lean Manufacturing. “We hebben doorlooptijden verkort, het voorraadniveau met circa 200.000 euro verlaagd en onze omzet verhoogd. En het aantal fte’s is gelijk gebleven.”, aldus Ton Slagboom, financieel manager en projectleider bij de firma Polem.

Voorraad verlagen

Lean Manufacturing is een methode om bedrijfsprocessen gericht te verbeteren. Alleen zaken die waarde toevoegen voor de klant, worden als nuttig beschouwd. Neem bijvoorbeeld voorraad; klanten willen niet indirect voor de bijbehorende kosten opdraaien. Het enige wat zij willen, is op tijd hun product krijgen. Dus moet je ervoor zorgen dat er geen onnodige voorraad is.

Eenvoudigere processen

“Het proces om ervoor te zorgen dat er geen onnodige voorraad ontstaat, raakt de hele organisatie. Zo hebben we een nieuwe werkwijze met Kanban ingevoerd. Het Kanban systeem werkt op basis van het werkelijke verbruik en niet op basis van bijvoorbeeld een orderinvoer.”

“Met A.B. Software & Consultancy hebben we de MRP ten aanzien van de standaard silo’s overboord gezet en de processen eenvoudiger gemaakt. De afdelingen zijn nu beter op elkaar ingespeeld en we hebben geen onnodige voorraad meer. En nog belangrijker, er komen geen situaties meer voor dat de ene afdeling zit te wachten tot de andere levert”, aldus de heer Slagboom.

Lagere kosten en kortere doorlooptijd

Lean gaat verder dan de fabrieksvloer en omvat ook de processen waarbij leveranciers en klanten betrokken zijn. De heer Slagboom: “Voor klanten hebben we artikelgroepen opgezet, zoals ‘silopoten’. Voorheen stonden de afmetingen van silopoten niet vast. De fabricage van verschillende afmetingen kostte ons veel tijd en geld. Onder het motto ‘variety kills efficiency’ hebben we de poten voor silo´s gestandaardiseerd en daarmee veel interne kosten bespaard. Uiteindelijk verbeter je zo de prijs voor de klant. Bovendien is dankzij standaardisatie, de doorlooptijd verkort en dat is voor onze klanten belangrijk.”

De toegevoegde waarde telt

“A.B. Software & Consultancy heeft ons geholpen met Lean Manufacturing en met het inrichten en de implementatie van Exact software. Gelet op de aanschaf van software in relatie tot concurrenten is Exact Software prijsgunstig, maar met name de toegevoegde waarde die de consultants van A.B. Software & Consultancy in onze organisatie brengen is doorslaggevend geweest.”

  • Voorraadniveau met €200.000,- verlaagd
  • Omzet verhoogd
  • Aantal fte's gelijk gebleven
  • Kanban ingevoerd

We hebben doorlooptijden verkort en de omzet verhoogd

Ton Slagboom - Financieel manager en projectleider bij Polem

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Exact is dé alleskunner voor Kamp Coating Groep

Kamp Coating Groep wilde verder automatiseren en ging op zoek naar een oplossing waarin meerdere toepassingen konden worden gerealiseerd. Kamp Coating Groep stapte over op Exact. Alle gegevens zijn nu in een paar muisklikken opvraagbaar. Veel efficiënter.

Een volledig digitale fabriek

Maar de standaard ERP oplossing was nog maar het begin. Ook op de werkvloer werden alle papieren bonnen en tekeningen vervangen door realtime digitale informatie. Met A.B. Process Control transformeerde Kamp Coating in een digitale fabriek.

Snelheid maken

Niemand hoeft meer heen en weer te lopen om te kijken hoe een order ervoor staat. Klanten weten precies waar ze aan toe zijn en de productie verloopt sneller en efficiënter.

Bekijk video Lees meer
Meer richting chemische industrie

We hebben doorlooptijden verkort en de omzet verhoogd

Ton Slagboom - Financieel manager en projectleider bij Polem
Lees meer

We zochten een moderne, low-cost oplossing

Leen van der Sluis - Financieel directeur bij ChemCom
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.