AB Software en Consultancy 088-456 1234

Quooker groeit met Exact

Quooker, dé producent van hoogwaardige kokendwater kranen is eigenwijs en ambitieus!

Quooker groeit met Exact

Quooker, dé producent van hoogwaardige kokendwaterkranen is eigenwijs en ambitieus! Met een duidelijke visie op innovatie, design en bedrijfsvoering is het bedrijf in 30 jaar tijd enorm gegroeid.

De ambitie om de wereld te veroveren krijgt gestaag vorm. Elke drie jaar verdubbelt de omzet en daarmee ook de benodigde capaciteit.

Quooker doet echter geen concessies als het gaat om kwaliteit. Alleen de beste materialen worden gebruikt en de kranen en processen worden continu verbeterd. Bovendien ontwerpt en bouwt Quooker ook alle machines om de kranen te produceren zelf.

Wat zijn uitdagingen voor Quooker?

´Als ambitieuze speler op een wereldmarkt lopen we tegen een aantal issues aan`, aldus Geertjan Woltjes, COO bij Quooker. `We hebben een complexe supplychain, met leveranciers uit verschillende landen en met uiteenlopende leadtimes. En kwaliteit staat voorop, dus we doen veel kwaliteitscontroles. Vergis je niet, er zit bijvoorbeeld ook fijngevoelige electronica in de kraan.´

‘Ook aan de verkoopkant hebben we te maken met verschillende valuta, uiteenlopende wetgeving en logistieke uitdagingen. We leveren via keukenzaken aan consumenten. Dat betekent veel leveringen aan unieke adressen en vereist een hoge servicegraad. Bovendien verbeteren we onze producten voortdurend en moeten we alle revisies makkelijk kunnen traceren.’

Hoe en waarom werkt Quooker met Exact?

‘We zijn jaren geleden overgegaan op Exact. We hadden realtime inzicht nodig in voorraad, financiën, planning, kortom een volwaardig ERP oplossing. Na vergelijk met AFAS en SAP bleek Exact de beste oplossing voor Quooker.
Alle revisies, openstaande posten, de voorraad, alles is direct beschikbaar. En het mooie is dat Exact is meegegroeid met Quooker. Vroeger paste het goed, maar nu nog steeds!´

Exact vormt het hart van de bedrijfsvoering

‘Die schaalbaarheid van Exact is heel prettig. We beheren de hele supplychain met Exact, van inkoop, verkoop, revisies, prijzen, uitbesteed werk, voorraad tot kwaliteit. Het aantal landen, dealers, vreemde valuta en wetgevingen waar we mee te maken hebben is de laatste jaren flink gegroeid, maar het blijft overzichtelijk.’

Exact partner

´A.B. Software kent onze markt en heeft specifieke oplossingen voor ons gemaakt in Exact. Zo wordt automatisch een steekproef genomen bij leveringen van bepaalde materialen. Dat is voor ons heel belangrijk. De juiste criteria worden getest en het kan niet meer fout gaan. Typisch een voorbeeld van de meerwaarde van specialisten.´

  • Realtime inzicht
  • Schaalbaarheid en blijvend overzicht
  • Hele supply chain beheerd

De keuze voor Exact is een keuze voor de toekomst

Geertjan Woltjes - COO bij Quooker

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

HFE Vacuüm Systems vele malen efficiënter dankzij Exact

HFE Vacuüm Systems uit ’s Hertogenbosch maakt haar machines zowel voorraad- als klantordergestuurd.
“Met Exact software hebben we een geïntegreerde omgeving en daardoor een hoge mate van efficiency, overzicht en beheereenvoud.”

HFE heeft een grote diversiteit aan productcombinaties. “In de oude situatie zou dit betekenen dat we meer dan 8.000 verschillende eindproducten in het systeem moesten onderhouden.”

“Dankzij Exact software en de volledig geïntegreerde productconfigurator maken we in de nieuwe situatie met een paar eenvoudige muisklikken een product. De materiaalbehoefte wordt op de achtergrond gecheckt, picklijsten, productieorders en besteladviezen automatisch gegenereerd en beschikbare productiecapaciteit ingepland.”

De implementatie van Exact Globe en de geïntegreerde productconfigurator van Tacton hebben zich binnen een jaar al terugverdiend in besparing in fte’s. Minstens zo belangrijk is dat de processen eenvoudiger en beter beheersbaar zijn geworden waardoor mensen efficiënter, effectiever én met meer plezier werken. Hierdoor is ook de werkdruk verlaagd. Mijn mensen kunnen zich nu beter richten op wat echt belangrijk is.

Bekijk video Lees meer
Meer referenten

Met Exact blijft Hotraco in control

Stefan Potma, applicatiebeheerder bij Hotraco
Lees meer

Exact geeft inzicht in materiaalvoorziening en leverperformance

Frank Jan Evers - Plantmanager bij Agrifac
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.