AB Software en Consultancy 088-456 1234

Royal Steensma B.V.

“Om grip te houden op de hele operatie, hebben we alles ondergebracht in Exact.”

Royal Steensma heeft grip dankzij Exact

Royal Steensma B.V. is één van de grootste leveranciers van chocolade, fruitvulling, citroenrasp, marsepein, kortom alles voor de bakkerijsector. Royal Steensma richt zich echter niet alleen op de ambachtelijke bakkers, ook aan de retail, de industrie en de consument wordt geleverd.

Altijd toegang tot realtime informatie

“Om grip te houden op de hele operatie, hebben we alles ondergebracht in Exact. Zo heeft iedereen realtime inzicht in zijn planning, voorraad, leveringen en marges. Maar ook de SSCC labeling, EDI en receptuurbeheer in Exact zijn voor onze doelstellingen in de verschillende markten belangrijk.”, aldus Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V.

Grip op de materiaalplanning met MRP

“Dankzij MRP hebben we grip op de aanvoer en voorraad van grondstoffen. Vroeger hadden we de ‘grondstof van de dag’, dan was er volgens de administratie nog genoeg, maar het lag er niet. Nu hebben we geen ‘grondstof van de dag’ meer en dat zie je direct terug in onze leverperformance.”

Voorraadbeheer en traceability zijn goed geregeld

Soms stelt een klant je voor een dilemma: “Wij hebben zus-en-zo te weinig gehad”. Vroeger moesten we dan gaan tellen: zoveel geproduceerd, zoveel geleverd, zoveel apart gezet, et cetera.

Nu kunnen we met WMS precies nagaan wat er geleverd is, wanneer en aan wie. En dankzij de geïntegreerde track & trace oplossing in Exact, weten we direct waar welke order is, waar dan ook in het proces. Deze oplossing garandeert bovendien een optimale THT bewaking. We hebben nu de garantie dat onze producten op de juiste manier en datum worden uitgeleverd.

Het is prettig werken met een consultant die weet wat er speelt

De heer Bosgra: “Door de efficiëntere aansturing kunnen we veel kosten besparen. Voor mij als logistiek manager is het bovendien prettig werken met een consultant, die weet wat er in een voedingsmiddelenbedrijf speelt. We profiteren daardoor maximaal van de mogelijkheden van Exact voor de voeding.”

  • Grip op aanvoer en voorraad van grondstoffen
  • Geïntegreerde track and trace oplossing
  • optimale THT-bewakingsgarantie

Om grip te houden zit alles nu in Exact

Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Koninklijke Buisman in control met Exact

Koninklijke Buisman is  producent van koffie- en chocoladespecialiteiten. Voor het goed inrichten en optimaliseren van de productie, voorraad, inkoop en de financiële administratie maakt Buisman gebruik van Exact.

“Een groot voordeel van Exact is dat er aan de ingrediëntenkant deels ordergestuurd gewerkt kan worden in plaats van voorraadgestuurd. Dat is fantastisch voor de cashflow! Daarnaast maken we gebruik van Track & Trace in Exact.”

“Met behulp van MRP kunnen we heel nauwkeurig plannen. En in Exact zijn ook alle recepturen vastgelegd. De grondstoffen worden via de receptuur afgeboekt en zijn via batchcodes te volgen.”

“We communiceren direct vanuit Exact met onze logistieke partner en met de Jumbo, AH, Plus en noem maar op. Er zijn natuurlijk altijd nog nice-to-haves, maar we merken tijdens bijeenkomsten met andere producenten: Wij zijn goed geautomatiseerd!”

Lees meer
Meer referenten

Op ieder moment, is alle relevante informatie beschikbaar

Ewout den Heijer - Account manager bij W.G. Den Heijer
Lees meer

Ik wilde zo veel mogelijk integreren in één systeem

Gerwin Roelofs - Algemeen directeur bij Adriaan Goede
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.