AB Software en Consultancy 088-456 1234

Teamwork interiors registreert uren met A.B. Process Control

Het ontwerpen en héél snel bouwen van sfeervolle interieurs en een full-service dienstverlening; dat is Teamwork interiors. Van strategie, ontwerp, engineering en projectmanagement tot productie, logistiek, montage, service en onderhoud.
‘Wij bouwen hier interieurs op maat voor winkels, showrooms, maar ook kantoren, horecagelegenheden en instellingen. Voor individuele opdrachtgevers en bekende merken als Tommy Hilfiger, Adidas, Suitsupply’, vertelt Henk van Bennekom, bedrijfsleider bij Teamwork interiors.

Urenregistratie via barcodescanning is simpel en snel

Voor de aansturing van de bedrijfsprocessen maken we al heel lang gebruik van Exact. Nu hebben we daar een automatische urenregistratie en gereedmelding via A.B. Process Control aan toegevoegd. We boeken nu de uren via barcodes op de werkvloer. Alle medewerkers kunnen zo eenvoudig en snel de uren boeken op de juiste productie orders. Is een meubel klaar, dan kan dit direct via het scherm worden aangegeven.

Voorheen ging dit op urenbriefjes en moesten productieorders door de productieleider gereed worden gemeld. Met alle gevolgen van dien: briefjes waren niet leesbaar, werden overgetypt op kantoor, dus dubbel werk en de registratie was niet realtime. Nu kost het registeren amper tijd en gaat het foutloos.

  • Sneller een betere planning afgeven aan de klant
  • Geen manco's meer
  • Gereedmelden productieorders gaat automatisch
  • Veel minder administratie, geen werkkaarten meer nodig

We weten nu exact hoeveel tijd er in een meubel zit

Henk van Bennekom, ‎bedrijfsleider bij Teamwork Interiors

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Vroomshoop Meubelen flexibel en marktgericht met Lean en Exact

Vroomshoop Meubelen is de grootste fabrikant van comfortabele slaapkamers in de Benelux.

Doordat de huidige markt vraagt om snelle, klantspecifieke producten, moest het roer om; van de productie van grote series halffabricaten naar snel een kleine serie eindproducten leveren met een hoge leverbetrouwbaarheid en tegen lage kosten.

Samen met A.B. Software & Consultancy werd de oplossing gevonden in de combinatie van Lean Manufacturing en Exact. Volgens de Lean gedachte werd per handeling in het proces afgewogen of de handeling waarde toevoegt, geautomatiseerd kan worden of dat de handeling volledig geschrapt kan worden

Eén van de belemmeringen voor meer flexibiliteit, was het bestaande ERP systeem. Het syteem was zo bepalend, dat men er niet meer omheen kon; het maatpak was een dwangbuis geworden.

Door deze aanpassingen zal het aantal productieorders met circa 90% dalen en daarmee ook de beheerslast van de planning, werkvoorbereiding en de registratie in de fabriek.

Bekijk video Lees meer
Meer referenten

Exact bevat alle functionaliteiten die wij zo graag wilden

Gerard de Smit - Directeur bij De Eekhoorn Woodworkings B.V
Lees meer

We geven nu sneller, accurater en 'n beter antwoord aan de klant

André Zuidam - KAM-manager bij Kamp Coating
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.