AB Software en Consultancy 088-456 1234

Vekon Besturingstechniek

“We verzetten meer werk met hetzelfde aantal mensen”

“Met de digitale fabriek van AB kunnen we onze groeiambities aan!”

Vekon Besturingstechniek in Made zet vol in op automatisering en digitalisering. “Dit levert ons kortere doorlooptijden, kostenreductie en foutenminimalisatie op. Maar ook een slimmere inzet van schaarse technische medewerkers”, aldus Judith Vermeulen, directeur-eigenaar van Vekon. Digitalisering heeft de toekomst in de maakindustrie en daar is Vekon koploper in. Zij wonnen dan ook de ‘smart manufacturing award’.

In de praktijk krijgt deze digitalisering en automatisering binnen Vekon vorm door de introductie van realtime info op de productievloer. Hoe? Door machines het werk te laten doen vanuit correcte digitale aansturing en processen slimmer in te richten en daardoor efficiënter en klantgerichter te produceren. AB is nauw betrokken bij deze digitale omwenteling bij Vekon door consistentie te brengen in alle toegepaste softwareoplossingen op basis van ABMC. Deze oplossing van AB staat voor A.B Manufacturering Control en leidt industriële omgevingen de weg naar de ultieme digitale fabriek.

Vekon: trotse toeleverancier van de maakindustrie
Vekon is een ISO-gecertificeerd productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van elektrotechnische besturingskasten en -panelen. Afnemers zijn apparaten- en machinebouwers in Nederland en België. Judith: “Onze missie is groots, maar daarom niet minder relevant: het behoud van de maakindustrie in Nederland is van groot belang voor de Nederlandse economie. Vekon is er trots op toeleverancier te mogen zijn voor onze maakindustrie.”

Inzet op maximale automatisering en digitalisering                                                                                                                                              Het gebrek aan goed geschoolde technische medewerkers is een groeiend maatschappelijk probleem en treft ook Vekon. Judith trekt dan ook veel samen met het onderwijs op om mensen en vooral ook vrouwen, te interesseren voor een opleiding en loopbaan in de techniek. In haar eigen bedrijf vangt Judith het nijpende gebrek aan technisch geschoolde medewerkers op door sinds 2010 veel te investeren in systemen, productiemiddelen en digitalisering die het werk automatiseren en efficiënter maken. Judith: “Het doel? Met hetzelfde aantal medewerkers meer werk verzetten, plus kosten- en foutenreductie en kortere doorlooptijden te realiseren waarbij we een hoogwaardige kwaliteit blijven afleveren.”

  • Foutkansen minimaliseren en eenduidige aansturing
  • Consistentie in automatisering en realtime informatie
  • Naadloze ondersteuning van Lean, 5S en QRM

Met de digitale fabriek van AB kunnen we onze groeiambities aan!

Judith Vermeulen, directeur-eigenaar Vekon Besturingstechniek

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Quooker groeit met Exact

Quooker, dé producent van hoogwaardige kokendwaterkranen is eigenwijs en ambitieus! Elke drie jaar verdubbelt de omzet en daarmee ook de benodigde capaciteit..

“Als ambitieuze speler op een wereldmarkt lopen we tegen een aantal issues aan. We hebben een complexe supply chain, met leveranciers uit verschillende landen en met uiteenlopende leadtimes.”

“We zijn jaren geleden overgegaan op Exact. We hadden realtime inzicht nodig in voorraad, financiën, planning. Na vergelijk met AFAS en SAP bleek Exact de beste oplossing voor Quooker.”

“De schaalbaarheid van Exact is heel prettig. We beheren de hele supply chain met Exact, van inkoop, verkoop, revisies, prijzen, uitbesteed werk, voorraad tot kwaliteit. Het aantal landen, dealers, vreemde valuta en wetgevingen waar we mee te maken hebben is de laatste jaren flink gegroeid, maar het blijft overzichtelijk.”

Bekijk video Lees meer
Meer referenten

De consultant kon onze projectleiding goed adviseren

Bart Looman, directeur van Winterwarm
Lees meer

Met Exact blijft Hotraco in control

Stefan Potma, applicatiebeheerder bij Hotraco
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.