AB Software en Consultancy 088-456 1234

W.G. den Heijer

‘Op ieder moment is alle relevante informatie voor iedereen beschikbaar’

W.G. den Heijer heeft overzicht met Exact

W.G. den Heijer & Zn. is een wereldwijd opererende visgroothandel, die elke vorm van sea food levert. Vanuit Scheveningen wordt geleverd aan winkels en restaurants, internationale cash-and-carry-ketens, scheepsbevoorraders en groothandelaren. Den Heijer verhandelt zo circa 100 ton vis per week overal ter wereld.

Complexe logistiek vraagt om een krachtige ERP oplossing

“Omdat alles nu zo groot en complex is geworden hebben we een krachtige en flexibele ERP-oplossing nodig. In Exact is op ieder moment, alle relevante informatie voor iedereen beschikbaar. Wat komt er nog binnen? Wat gaat er nog weg? Dat overzicht, dat was voorheen niet denkbaar.”, aldus Ewout den Heijer.

Connectivity is belangrijk

Connectivity van Exact is een belangrijk facet voor de dagelijkse bedrijfsvoering van WG Den Heijer. Op verschillende vlakken communiceert Exact direct met andere systemen zowel binnen als buiten de muren van WG Den Heijer. Zo worden alle orders, leveringen en facturen verwerkt via EDI, is er een automatische koppeling met weegschalen, zowel in- als uitgaand en levert de koppeling met de veiling direct de gekochte vis met juiste prijs en hoeveelheid aan als beschikbaar en ingekocht.

Internationale in- en verkoop efficiënt geregeld

Voor Matthijs den Heijer, verantwoordelijk voor de internationale in- en verkoop, levert Exact veel voordelen op. “Inkooporders stuur ik vanuit Exact naar onze goederenontvangst in het Nederlands, maar ik stuur de order bijvoorbeeld Engelstalig door naar de leverancier. En als een klant belt om vis te kopen, maak ik de verkooporder aan in de taal van die specifieke klant. Alles wordt zo tot in de puntjes begeleid.”

Inzicht in voorraad

Matthijs den Heijer: “Exact zorgt ervoor dat al mijn zorgen worden weggenomen. Of ik nu in China zit of op de visafslag loop, ik kan waar en wanneer ik wil vis inkopen en verkopen en de voorraad inzien. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor verse vis.

Omdat de omloopsnelheid van onze producten zo hoog is en we constant in de gaten willen houden waar alles zich bevindt, maken we gebruik van track & trace in Exact, met handscanners. Dit versnelt het pickproces enorm én is accuraat.”

Alles in één ERP oplossing

Voor Ewout den Heijer is het grootste voordeel dat alles in één systeem zit, in- en verkoop, de administratie, de voorraad en warehouse management (WMS), alles is geïntegreerd. “Ik hoef me geen zorgen meer te maken over de uitstaande of inkomende verkooporders. Dat zit gewoon goed.”

  • Alles in één ERP oplossing
  • Inzicht in voorraad
  • Internationale in- en verkoop efficiënt geregeld

Op ieder moment, is alle relevante informatie beschikbaar

Ewout den Heijer - Account manager bij W.G. Den Heijer

Deze ontwikkeling mag u niet missen!

Lees het whitepaper over de toekomst van de maakindustrie, de digitale fabriek.

  • 6 Stappenplan voor de transitie naar een digitale fabriek
  • Tips van Tom Bouws, projectleider Smart Industrie
  • Enkele slimme, simpele voorbeelden uit de praktijk

Heeft u nog vragen?

Plan vrijblijvend een (bel)afspraak in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder. Bel gerust, ook met vragen over:

  • Specifieke functionaliteit in Exact
  • Procesoptimalisatie op basis van Lean of QRM
  • De transformatie naar een digitale fabriek

Aankomende evenementen

Bekijk alle events

Adriaan Goede integreert haar processen in één compleet systeem

Adriaan Goede BV behoort tot de oudste ei-verwerkende bedrijven ter wereld. Snel informatie boven water krijgen werd moeilijk. Veel stond op paper of in lijstjes in Excel.

Overzichtelijk en sneller

“Alles gaat nu veel sneller; overzichten, MRP, de administratie, alles zit in één systeem en iedereen kan er mee werken. Via track en trace een partij terugvinden, kan met één druk op de knop. Overzichten, orders, contracten, voorraad, materiaal planning, het is met enkele clicks in beeld. We zijn niet meer afhankelijke van de kennis en lijstjes van individuen.”, aldus Roelofs.

Betere commerciële beslissingen

“Door het inzicht in de voorraad, de planning en het feit dat alles real-time in één systeem wordt bijgehouden, kunnen we nu ook betere commerciële beslissingen nemen.”

Lees meer
Meer referenten

Om grip te houden zit alles nu in Exact

Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V
Lees meer

Wij zijn in staat om het hele proces beter onder controle te houden

Engelbert van der Weerd - Controller bij Koninklijke Buisman
Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Exact, onze add-ons, Lean of Quick Response Manufacturing of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze sales consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.